Ihonhoitovinkit miehille


Pysyäkseen hyvinvoivana ja hyvän näköisenä miehen iho vaatii huolenpitoa aivan kuten naisenkin iho. Rakenteeltaan miehen iho on yleensä paksumpi ja rasvaisempi kuin naisilla ja siinä on sekä enemmän että paremmin järjestäytynyttä kollageenia – siksi miehet monesti pysyvät nuorekkaamman näköisinä pidempään kuin naiset. MUTTA kun naisen iho ikääntyy vähitellen, niin miehen iho vanhenee usein kertarysäyksellä: pienet rypyt syvenevät nopeasti juonteiksi ja uurteiksi.

Kaikkien miesten iho ei kuitenkaan ole samanlainen, siksi monet “kaikille sopivat MEN-tuotteet” eivät olekaan kaikille miehille sopivia. Miehen iho voi olla rasvainen, normaali, kuiva tai sekaiho ja lisäksi enemmän tai vähemmän herkkä. Miehen iho hyötyy kosmetologin tekemistä kasvohoidoista ja sopivista kotihoitotuotteista aivan yhtä lailla kuin naisenkin iho. Asiantunteva kosmetologi auttaa ihotyypin ja ihon tarpeiden tunnistamisessa, jolloin oikeiden kotihoitotuotteiden valinta on helpompaa ja vältytään hukkaostoksilta. Kiitoksena hyvästä hoidosta iho näyttää ja tuntuu hyvältä pitkään.


PARRANAJON ABC

 1. Puhdista ihollesi sopivalla tuotteella. ÄLÄ käytä saippuaa, sillä se kuivattaa ihoa.
 2. Hyvä hetki ajaa parta on suihkun jälkeen, sillä silloin partakarvat ovat pehmeimmillään.
 3. Levitä parranajoa helpottava tuote (esim. vaahto tai geeli)
 4. Aja parta terävällä, puhtaalla höylällä ensin karvan kasvusuunnan mukaisesti (vastakarvaan ajaminen ärsyttää ihoa). Älä paina terää ihoa vasten, se vain lisää ärsytystä. Huuhtele kasvot ensin lämpimällä vedellä ja sitten kylmällä vedellä.
 5. Toista tarvittaessa vaihe 3 ja 4, mutta tee ajo tällä kertaa hieman viistosti karvan kasvusuuntaan nähden. Jos haluat aivan supersileät kasvot, niin voit toistaa ajon vielä kerran: tee se joko täysin vastakarvaan tai “ristikarvaan” kuten toisella ajokierroksella (huomioi, että ajat eri suunnasta viistosti kuin edellisellä kerralla).
 6. Kuivaa kasvot kevyesti pyyhkeellä taputellen (älä hankaa).
 7. Levitä ihollesi sopiva tuote, joka sekä rauhoittaa parranajon ärsyttämää ihoa että kosteuttaa riittävästi.

MUISTA NÄMÄ – IHOSI KIITTÄÄ

 1. Puhdistus ennen kaikkea. Huolellinen puhdistus poistaa iholta liiallisen talin, lian ja saasteet, jolloin hoitovoiteilla saadaan paremmat tulokset. Ei autoakaan vahata ilman pesua.
 2. Kosteutus. Iholle sopivan kosteusvoiteen käyttö pitää ihon joustavana ja tasapainoisena. Muista huolehtia myös silmänympäryksistä, sillä sinne rypyt hyökkäävät ensimmäisenä.
 3. Kuori iho säännöllisesti. Kuorinta poistaa iholta sameuden ja karheuden. Lisäksi se tehostaa voiteiden vaikutuksia ja auttaa ennaltaehkäisemään partakarvojen sisäänpäin kasvua.
 4. Muista myös tehotuotteet: naamiot ja seerumit ovat mainioita ihonhoidon tehostajia, silloin kun iho kaipaa erityistä tukea voidakseen hyvin.