Ihonhoidon ABC


3 IHONHOITOVINKKIÄ

Hyvin hoidettu iho näyttää elinvoimaiselta ja tuntuu hyvältä kaiken ikäisenä. Ihosi kiittää, kun muistat säännöllisen ihonhoidon lisäksi välttää liiallista auringolle altistumista sekä tupakointia ja huolehtia omasta jaksamisestasi (riittävä lepo, liikunta ja veden juonti sekä monipuolinen ravinto). Tästä löydät 3 ihonhoitovinkkiä, joiden avulla ihosi voi hyvin.

  1. Päivittäinen puhdistaminen on ensimmäinen askel hyvinvoivaan ihoon, sillä se poistaa meikin lisäksi iholle kertyneet epäpuhtaudet (pöly, saasteet, hiki, tali yms.). Vaikka kasvoilla ei olisi meikkiä, puhdistus on hyvä tehdä aamuin illoin. Älä unohda kasvovettä, sillä se täydentää puhdistuksen, virkistää ihoa ja toimii “seerumina” edistäen hoitovoiteiden imeytymistä. Muista myös käyttää silmämeikin poistoon riittävän hellävaraista tuotetta, joka ei rasita haurasta silmänympärysihoa tarpeettomasti. 
  2. Huolellinen kosteuttaminen ja suojaaminen auttavat pitämään ihon hyvässä kunnossa ja nuorekkaana. Aamuisin iholle kannattaa levittää sopivan päivävoiteen lisäksi UV-suoja ja iltaisin ihoa on hyvä helliä hoitovoiteella, joka tarjoaa omalle iholle sopivan vaikutuksen – muista, että kaverillesi sopiva tuote ei välttämättä sovi sinulle. 
  3. Täsmätuotteet tuovat tehoa: kuorinnat, naamiot, seerumit ja muut täsmätuotteet tukevat ihon päivittäistä hoitoa ja auttavat sitä kestämään paremmin ulkoisia rasitteita.

TUNNISTA IHOSI

  • Rasvainen iho tuottaa liikaa talia, se kiiltää ja siinä saattaa olla epäpuhtauksia ja finnejä. Kotihoidon tavoitteena on tasapainottaa ihon toimintoja, hillitä kiiltoa ja vähentää epäpuhtauksia. Erityisen tärkeää on puhdistus, joka poistaa iholta meikin lisäksi myös liiallisen talin. Rasvainenkin iho tarvitsee kosteutta, sillä hilseilevän pinnan alla iho tukkeentuu ja epäpuhtaudet tulehtuvat. Säännöllinen kuorinta ja huolellinen kosteuttaminen auttavat ihoa voimaan paremmin.
  • Normaali iho on kuin lapsen iho: se on tasainen, sileä ja sen talineritys on ihanteellinen. Normaalin ihon väri on hyvä, huokoset ovat pienet ja ihon pinta on pehmeä ja kiinteä. Normaalia ihoa ei kuitenkaan saa jättää hoitamatta, sillä säilyäkseen kauniina se tarvitsee säännöllistä huolenpitoa. Kotihoidossa kannattaa muistaa huolellinen suojaus ja riittävä kosteuttaminen.
  • Kuiva iho tuntuu kiristävältä, karhealta ja se saattaa hilseillä. Ihossa on liian vähän rasva-aineita, jolloin ihon suoja on alentunut: seurauksena ihosta haihtuu kosteutta ja se kuivuu entisestään. Säännöllisellä huolenpidolla kuiva iho pysyy tasapainoisena ja elinvoimaisena. Kotihoidossa kannattaa huomioida rasvojen saannin lisäksi riittävä kosteutus ja ihon huolellinen suojaaminen. Seerumit ja naamiot auttavat kuivaa ihon voimaan hyvin.
  • Punoittava ja herkkä iho voi olla kuiva, rasvainen tai jotain siltä väliltä. Rakenteeltaan se on usein ohut ja siksi se reagoi poikkeuksellisen helposti esim. ulkoisiin ärsykkeisiin, kosmetiikkaan ja ravintoon. Oikeanlaisella hoidolla herkkä iho näyttää ja tuntuu hyvältä. Kotihoidossa olennaista on riittävän lempeiden tuotteiden käyttö, jotka sekä vahvistavat että suojaavat ihoa. Voiteiden lisäksi iho saattaa kaivata täsmähoitoa (esim. seerumit ja naamiot), jotta iho voi hyvin ja pysyy rauhallisena.
  • Ikääntynyt iho voi olla kuiva, normaali tai jopa rasvainen. Hormonitoiminnan muutokset ja ulkoiset rasitteet aiheuttavat ihon kuivumista, ohenemista, ryppyjä ja juonteita sekä veltostumista. Aikuisen ihon kotihoidossa kannattaa huomioida, että iho kaipaa säännöllistä hoitoa aamuin illoin näyttääkseen elinvoimaiselta ja nuorekkaalta. Aikuinen iho hyötyy erityisesti tehotuotteista, kuten seerumeista, boostereista ja naamioista, joita voi käyttää joko kuurina tai jatkuvasti.

Koulutettu kosmetologi auttaa sinua valitseman oikeanlaiset tuotteet juuri sinun ihosi tarpeisiin, jolloin vältyt hukkaostoksilta ja säästät rahaa, aikaa ja vaivaa!